Yhdistykset toimivat myös korona-aikana!

Yhdistykset toimivat myös korona-aikana!

Senioriliiton paikallisyhdistykset toimivat myös koronan aikana. Toimintamuodot voivat vaihdella aina sähköisistä tapaamisista paikan päällä toteutettaviin tapahtumiin. Tapahtumissa toimitaan viranomaisten suositusten ja määräysten mukaisesti!

Senioriliitossa henkilöjäsenet liittyvät paikallisyhdistyksiin, jotka vastaavat toiminnasta paikallistasolla kaupungeissa ja kunnissa. Keväällä toiminta siirtyi verkkoon mutta syksyllä 2020 toiminta on alkanut palautua uuteen normaaliin kuitenkin kulloisia virnaomaissuosituksia ja -määräyksiä noudattaen. 

Yhdistystoiminnassa otetaan huomioon kulloinkin alueilla voimassa olevat suositukset ja kaikkia toimijoita kehotetaan käyttämään kasvomaskeja, mikäli se on mahdollista terveyssyistä. Jokaisella tapahtumassa kävijällä on myös oma vastuunsa huolehtia käsihygieniasta ja että paikalle tulee ainoastaan terveenä!

Seuraavassa esimerkkejä eri puolilta Suomea syksyn toiminnasta yhdistysten kertomana!

Mäntsälän seniorit ry

Mäntsälän senioreiden museokerho teki 18 osallistujan voimin kiinnostavan vierailun monipuolisen taiteilijan Björn Weckströmin taiteilijakotiin Espoon Suvisaaristossa 3.9.2020. Hänet tunnetaan paitsi koruistaan myös erilaisten materiaalien - mm. pronssi, marmori, lasi ja akryyli käytöstä veistoksissaan.

Mäntsälän senioreiden 11 kerhosta ainakin 7 aloittaa toimintansa elo-syyskuun aikana. Kuukausitapahtuma pidetään koronarajoituksin ja kolmeen teatteriesitykseen marras-joulukuussa on varattu liput. Nyt jännittyneinä odottelemme miten osallistumisen käy.

Nakkilan seniorit ry

Elokuussa järjestimme perinteisen "Kuntoilu- ja luontotuokion" Laavulla, joka sijaitesee n. 5 km:n päässä Nakkilan keskustasta. Ohjelmassa oli hieman verryttelyjumppaa, lenkeilyä, seurustelua, makkaranpaistoa ja kahvit. Aurinkoinen päivä suosi tilaisuuttamme. Osallistujia oli 47. 

Syyskuussa oli kotiseuturetki Nakkilan Kotiseutumuseolle, joka sijaitsee melkein keskustassa pienen joenuoman varrella. Kotiseutumuseolla on rakennusten keskellä iso ruohokenttä, jossa pystyimme opastettujen kierrosten välillä oleskelemaan ja kahvittelemaan. Vaikka Kotiseutumuseo sijaitsee melkein keskustassa, kaikki eivät olleet tutustuneet siihen ainakaan oppaiden kanssa, en minäkään. Tähän kotiseuturetkeen osallistui 51.

Keski-Espoon seniorit ry 

Sauvakävely

Keski-Espoon senioreiden sauvakävelykerho teki retken 30.9. Kasavuorelle. Löysivät sieltä Stockmannin pariskunnan huvilarakennuksen 100-vuotta vanhat rauniot.  Huvilan rakentamisen pysäytti espanjan tauti, johon pariskunta menehtyi. Koronasta huolimatta sauvakävelijät nauttivat ulkoilmasta ja mukavasta seurasta.

Pelikerho

Keski-Espoon senioreiden pelikerho aloitti syykautensa 1.10. poikkeuksellisesti Entressen kirjaston tiloissa. Paikalla noin puolet vakipelaajista. Annetut suositukset oli otettu huomioon. Todettiin yhteen ääneen, että mieli virkistyy toiminnan käynnistyessä.

Jäsentilaisuus

Keski-Espoon senioreiden syyskausi on päässyt käyntiin. Välimatkasuositukset rajoittavat osallistujamäärää, joten ilmoittautumismenettely on otettu huomioon. Pariskunnat saavat istua vierekkäin, muiden välissä on tyhjä tuoli. Tilaisuuden 29.9. aiheena oli "Suun hoito" ja kuutisenkymmentä jäsentä sai asiantuntijalta tärkeätä tietoa hampaiden hoidosta.

Kemiönsaaren seniorit ry

Kemiönsaaren seniorit lähtivät syysretkelle Somerolle ja päiväksi valittiin keskiviikko 9.9. Yhdistyksen matkavastaava sai tehtäväksi hoitaa linja-auton, oppaan ja kohteet. Jäsenten toivelistalla olivat kartano, museo, buffetlounas ja Muotiliike Helmi yhdessä päivässä. Näillä ohjeilla opas teki reittiehdotuksen, jonka yhdistyksen jäsenet hyväksyivät.

Hollolan kansalliset seniorit ry

Hollolan seniorit ovat viettäneet kuuliaisesti korona-aikaa. Kaikki toiminta pysähtyi äkillisesti maaliskuussa, mutta kesää kohti mentäessä oli alkanut viritä tunne, että jotain pitää tehdä yhdessä ohjeita kunnioittaen. Kunniapuheenjohtajamme Kyösti Toivonen järjesti toukokuun lopulla Messilä-kävelyjä. Jokaiseen kävelyyn otettiin mukaan 10 henkilöä, kuljettiin metsässä, kuunneltiin historiaa ja lopuksi syötiin eväitä grillikatoksessa. Näihin kävelyihin osallistui yli 40 senioria.

Kesäkuussa kävimme parin tunnin rauhallisella opastetulla kävelyretkellä Hollolan hautausmaalla ja sen jälkeen lounaalla Vanhalla Kunnantuvalla. Hautausmaa on tuttu TV:n videosta, mutta oppaamme näytti paljon uutta nähtävää ja  kertoi runsaasti tarinoita.  

Leppävaaran seniorit

Leppävaaran kansalliset seniorit kokoontuivat ensimmäistä kertaa sitten koronan alkamisen 17.9. Sellon kirjastossa koronan vaatimia etäisyyksiä ja hygieniaa noudattaen. Tapaamiseen uskaltautui tulla vajaa neljäsosa jäsenistämme eli 19 henkilöä.  Kaisa Huuhtanen Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitosta perehdytti meitä Ikäteknologian saloihin.  Kuulijat olivat tyytyväisiä esitelmän antiin. Samassa yhteydessä pidimme myös rästissä olleen kevätkokouksen.

Meillä on jäsentapaamisia sovittu nyt syksyksi joka kuukauden parilliseksi torstaiksi.  Vakituiseen kokoontumispaikkaamme emme  valitettavasti pääse, mutta olemme saaneet kokoontumispaikan  sen naapurista Albergan kartanon holvikellarista.  Syksyn ohjelmassa on myös konsertti, teatteri ja museokäynti.