Kyllikki Koho pelasi tennistä vielä yli 80-vuotiaana: "Jos haluaa pysyä mahdollisimman pitkään itsenäisenä, on syytä lähteä liikkeelle!"

Kyllikki Koho pelasi tennistä vielä yli 80-vuotiaana: "Jos haluaa pysyä mahdollisimman pitkään itsenäisenä, on syytä lähteä liikkeelle!"

Seniorit Veli-Pekka Ketola, Kyllikki Koho ja Erkki Virtanen ovat harrastaneet koko elämänsä ajan liikuntaa intohimoisesti.

Tammikuussa 91 täyttänyt Kyllikki Koho aloitti urheilu-uransa pesäpallolla.

– Pesäpallon pelaaminen oli sosiaalista yhdessäoloa. Opin, että pelikentiltä löytää ystäviä.

Kyllikki asui lapsuutensa silloisen reumaparantolan naapurissa Heinolassa ja ihaili siellä työskenteleviä urheilullisia nuoria naisia, lääkitysvoimistelijoita. Kyllikki katseli usein kentän laidalla, kuinka naiset pelasivat tennistä valkoisissa vaatteissaan.

– Se näytti niin hienolta! Kun nuorempi veljeni alkoi pelata tennistä, hän opetti sen minullekin. Myöhemmin pelasin kavereideni kanssa, ja kävin kaikki mahdolliset tenniskurssit, Kyllikki kertoo.

– Tenniksessä parasta oli voittaa pisteitä. Halusin oppia monipuolisia lyöntejä ja kehittyä. Kilpailinkin B-luokassa. En ollut huippupelaaja, mutta osasin pelata.

Kyllikki sai myös miehensä innostumaan tenniksestä, ja siitä tuli heidän lastensa harrastus ammattilaistasolle asti. Kyllikki ohjasi kursseja ja kasvatti Lahden Tenniskerhossa uutta mestarillista tennissukupolvea.

Nykyään Kyllikin kaikki yhdeksän lastenlasta pelaavat jotakin joukkuelajia.

– Urheilu on ollut meidän perheemme juttu.

Nyt Kyllikki on ollut eläkkeellä 20 vuotta. Hänen muistinsa pelaa virkeästi, ja positiivisesti elämään suhtautuvalla naisella riittää energiaa.

– En juuri huomaa, että olisin vanha. Kävelyni on tosin hidastunut, ja minun pitää välillä huilata. Järjestän itselleni mukavia pysähdyksiä. Korona-aikana olen tavannut ystäviäni ja lastenlapsiani ulkona, Kyllikki kertoo.

– Jos haluaa pysyä mahdollisimman pitkään itsenäisenä, on syytä lähteä liikkeelle! Raitis ilma piristää.

Lue täältä Kyllikin koko tarina, kiekkolegenda Veli-Pekka Ketolan haastattelu ja kahden seniorin kertomukset urheiluharrastuksestaan.