Matkoja jäsenillemme

Matkoja jäsenillemme

Tällä sivulla ilmoitetamme vain niistä matkoista, joihin kaikki seniorijäsenemme ympäri Suomen, yhdistykseen ja piiriin katsomatta, ovat tervetulleita mukaan. . Klikkaamalla Lue lisää -kohdasta pääset lukemaan tarkemmin kustakin matkasta.


Alta löydät Patinan lukijamatkat, senioriliiton jäsenmatkat ja senioriliiton jokiristeilyt sekä erikoisristeilyt


SENIORILIITON JÄSENMATKAT - Yhteistyössä Matkapoikien kanssa

UUTUUS: Lähde Patinan ja Senioriliiton mukana sadonkorjuuristeilylle Ahvenanmaalle 20.-22.9.2024.

Sadonkorjuuristeilyllä koet tunnelmallisen Skördefesten-tapahtuman ja syksyisen Ahvenanmaan kauneimmillaan! Skördefesten juhlistaa paikallista ruokakulttuuria ja käsityöläistaitoja.

Vastaleivotun leivän tuoksu, syksyn satoherkkujen värikirjo, neulottuja ja huovutettuja käsitöitä, sen seitsemän sorttia erilaisia hilloja, marmeladeja ja säilykkeitä, laitumella iloisesti hirnahteleva hevonen ja taustalta kantautuva traktorin hyrinä. Tässä on vain pieni maistiainen siitä, mitä Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilla voi kokea 20.–22. syyskuuta 2024.

Laiva (Viking Linen M/S Gabriella) lähtee perjantaina klo 17.15 Helsingin Katajanokalta. Ja palaamme Helsinkiin takaisin sunnuntaina klo 14.00. 

Ruokailut laivalla ovat myös Sadonkorjuu-teeman mukaisia! Ryhmälle on varattu menomatkalla herkuttelu syysbuffetissa ja paluumatkalla teeman mukainen kolmen ruokalajin menu à la carte -ravintolassa. A la carte ruokailuun tulee valita etukäteen pääruoka vaihtoehdoista liha/kala/kasvis.

Voit varata matkasi:
Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi
Tai netistä josta löytyy koko matkaohjelmai: https://www.matkapojat.fi/erikoismatkat/kansallinen-senioriliitto/senioriliitto-sadonkorjuu

OPASTETTU MATKA UPPSALAAN,12.-15.8.2024 - 4 pv UUTUUS! - Varaa paikkasi 25.7. mennessä!

Kaksi yötä laivalla ja yksi yö hotellissa. Uppsalassa tutustumme mm. kasvitieteelliseen puutarhaan, Vanhassa Uppsalassa näemme Kuninkaan kumpuja, jotka ajoittuvat noin 400-500-luvuille ja ovat Ruotsin tunnetuimpia muinaisjäännöksiä.

Vierailemme myös Linnén puutahassa, joka on keidas keskellä Uppsalaa. Carl von Linnén perustama puutarha ja elävä museo vaalii edelleen hänen kasvitieteellisiä oppejaan. Uppsalan upeaa Tuomiokirkkoakaan ei kannata jättää väliin! Matkan aikana vierailemme myös Tukholmassa Drottningholmin linnassa ja sen upeassa barokkipuutahassa. Hintaan sis. ruokailuja ja pääsymaksut.

12.-15.8.2024 alk./hlö 525 € (huoma ajantasainen hinnasto löytyy Matkapoikien sivuilta)

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

Kuva : Uppsalan matkailusivusto

Senioriliiton Patikkamatka Kitzbühelin maisemiin 8.-13.9.2024 - Varaa paikkasi 9.7. mennessä!

Matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin läheisyyteen.

Tervetuloa mukaan katsomaan missä se Palanderin Kalle voitti ne kaksi Maaliman Cupin pujottelua. Käytössämme on hotellissa joka ilta sauna ja uima-allas. Patikat ovat suunniteltu pituudeltaan joustavaksi ja niitä mahdollista muokata ryhmän kunnon ja motivaation mukaan. Ryhmä voidaan tarvittaessa myös puolittaa ja osa voi patikoida pitempään ja osa ottaa lyhemmät reitit.

Hinta alkaen 1575 €/hlö (puolihoita)

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

Kansallisen Senioriliiton matka Tarttoon - Varaa paikkasi 27.7. mennessä!

Senioriliiton Tartto 3 pv, 28.-30.9.2024

Lähde Senioriliiton mukana tutustumaan Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Tarttoon. Tartto on Etelä-Viron Emajoen varrella sijaitseva eloisa ja kaunis yliopistokaupunki ja siellä sijaitseekin maan vanhin ja suurin yliopisto. Viehättävän kaupungin sydän on idyllinen Raatihuoneen tori kahviloineen. Romanttisella Toomemäellä sijaitsevat Tarton tähtitorni ja Tarton yliopiston historiallisen museon näkötornit. Kaupungissa on yli 20 museota täynnä historiaa ja kulttuuria. Tartto onkin Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Valitse Dorpat Hotelli tai Art Hotel Pallas.

Hinta

alk 403 €/hlö 2hh

Lisämaksusta

 • 28.9. illalla klo 19:00 Teater Vanemuine Dangerous Liaisons baletti-esitys
 • paluulaivamatkalle Buffet-ruokailu
 • yhden hengen huone

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

Senioriliiton Irlannin kiertomatka Galway ja Dublin 9.-13.10.24 - Varaa paikkasi 8.8. mennessä!

Lähde vihreän saaren ystävälliseen syleilyyn!

Suuntaamme ensimmäisenä Galwayhin, joka sijaitsee meren rannalla ja se on yksi Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Vierailemme Moherin kallioilla, jotka ovat yksi tämän matkan huippukohdista! Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Tällä matkalla ehdit tutustumaan myös Dubliniin.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla ja matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa ja puolihoito
 • Dublinin ja Galwayn kaupunkikierrokset
 • Tutustumiset Kylemore Abbey -luostariin,
 • Kokopäiväretket Connemaran ja Burrenin aluille, vierailu Moherin kallioilla
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa ja senioriliiton edustaja matkalla mukana

Hinta alkaen 1852 € /hlö

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

 

Patina/Senioriliiton Joulumarkkinat-risteily

Tervetuloa mukaan Patina / Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle Joulumarkkinat Visby-risteilylle Viking Cinerellalla 30.11.-2.12.24! Kiehtova Gotlanti on vuosisatojen varrella houkutellut niin hansakauppiaita, valloittajia kuin taiteilijoita.

Koe saari risteilyllä suoraan Helsingistä Viking Cinderella laivalla. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan jouluiseen Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille. Visby on noin 20 000 asukkaan hansakaupunki ja Gotlannin saaren keskus keskellä Itämerta. Saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja menneen maailman voi edelleen aistia Visbyn nupukivisillä kaduilla. Osaa kaupungista ympäröi kehämuuri, jonka sisään jäävä osa on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Lähde mukaan tutustumaan tähän ruusujen kaupunkiin Visbyhyn joulumarkkinoiden aikaan !

Risteilyn hintaan sisältyy  

* Visbyn risteily Helsingistä valitussa hyttiluokassa 1-4 henkilölle
* Ateriapaketti: yksi buffet illallinen menomatkalla, meriaamainen sekä brunssi paluumatkalla, polttoaine- ja EU ilmastomaksu.

Retket

Lisämaksullisten retkien tarkemmat sisällöt ja hinnat löytyvät Matkapoikien sivulta.

 

SENIORILIITON MATKAT KRISTINA CRUISESIN KANSSA

Senioriliiton jokiristeily 22. – 29.9.2024

HISTORIAN JA KULTTUURIN TONAVA Saksa, Itävalta, Unkari, Slovakia. Varaa matka 9.8 mennessä, paikkoja jäljellä rajallinen määrä!

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Risteily alkaa Saksasta, Passaun kaupungista, jonka barokkiarkkitehtuuri huokuu menneen maailman loistoa. Pieni ja idyllinen Dürnstein sijaitsee kuvankauniin Wachaun laakson syleilyssä. Seuraavana on vuorossa Wien, jonka hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Viehättävä Esztergom on Unkarin vanhimpia kaupunkeja ja kuuluisa vaikuttavasta basilikastaan. Sitten houkutuksiaan tarjoilee ihastuttava kylpyläkaupunki Budapest. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Ennen risteilyn päätöstä odottaa Melkissä vielä maineikas barokkiluostari.

Mukana Senioriliiton edustaja. Musiikkivieraana muusikko, kapellimestari ja säveltäjä Tuomas Kesälä.

Senioreiden Hansaristeily Saksaan – viehättävät Lüneburg & Celle joulutorien aikaan 3.12.2024

Lähde Lüneburgin tunnelmallisille joulutoreille ja nauti Cellen satumaisesta talvitunnelmasta – adventtiajan yhteismatka vie kahteen viehttävään joulun taikaa huokuvaan pohjoissaksalaiseen kaupunkiin. Loman kruunavat rennot meripäivät Itämerellä herkullisine buffetteineen ja talvisine merimaisemineen.

Saksassa majoitut kahdeksi yöksi Lüneburgiin, jonka historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Suolan tuotannolla rikastuneen hansakaupungin muinainen vauraus näkyy edelleen kauniina vanhoina punatiilirakennuksina, jotka säästyivät toisen maailmansodan tuhoilta. Vanhakaupunki huokuu mennyttä aikaa, mutta tunnelma on nuorekas ja eloisa. Jouluisen kävelykierroksen päätteeksi pääset tutustumaan Lüneburgin joulumarkkinoihin.

Elämysvinkkejä yhteismatkalle

 • Yhteismatkasta on helppo muokata mieleisesi – molemmissa kaupungeissa jää paljon aikaa omatoimiseen kuljeskeluun ja vaikkapa lounastamiseen. Matkanjohtajalta voit kysellä nähtävyys- ja ravintolavinkkejä.
 • Koe jouluun puettu Lüneburg käveylkierroksella, jonka aikana näet kauniisti koristeiltuja kujia ympäri kaupunkia.
 • Ristikkokoristeisten talojen valtaama Celle on kuin luotu päämäärättömään kuljeskeluun. Erityisen koristeellinen on 1500-luvulla rakennettu Hoppener Haus. Upeita ovat myös hienosti säilytetyt vanhanajan liiketilat..

Tämä matkan aikataulu on suunniteltu kiireettömäksi. Vapaa-aikaa on normaalia enemmän sekä kävelykierrokset ovat suunniteltu verkkaiseen tahtiin.

MATKAT NYT MYYNNISSÄ! - Yhteistyössä Matka-Agenttien kanssa

PATINAN LUKIJAMATKA: SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT 25.-28.7.2024

Kesä, Saarenmaa ja oopperamusiikki kuuluvat yhteen! Saarenmaan pääkaupungissa Kuressaaressa voi yhä tuntea entisaikojen hengen, jota luovat tunnelmalliset puistot, kirkot, vanhat mukulakivikadut ja vuosisatoja vanhat aumakattoiset talot niiden varsilla. Ja musiikki!

Saarenmaan tärkein nähtävyys on historiallinen Piispanlinna, joka on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia linnoja koko Baltiassa. Komea linna hallitsee koko kaupunkia. Sekä linnan puistossa että muualla kaupungilla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja, ja linna toimii myös Saarenmaan oopperapäivien päänäyttämönä.

Oopperapäivien aikaan linnassa kuullaan maailmankuulujen säveltäjien teoksia ja konsertteja järjestetään myös kirkoissa ja kaupungin puistoissa. 2024 oopperapäivien musiikista vastaa tunnettu, kokenut ja tasokas Katalonian oopperaorkesteri solisteineen. Patinan lukijamatkalaiset nauttivat Trubaduuri-oopperan unohtumattomista sävelistä. Myös lauantai-illan upeaan oopperagaalaan on halutessaan mahdollisuus osallistua. Oopperapäivien tilaisuudet järjestetään ulkoilmassa, Piispanlinnan pihalla, jossa on telttakatos. Matkalla on myös muuta yhteistä ohjelmaa ja aterioita.

Matkaisäntänä ja Patinan edustajana matkalla on senioriliiton varapuheenjohtaja Paavo Peltosaari.

Matka-ajankohta ja hinta: 
25.-28.7.2024 (to-su) 885 €/hlö

NÄMÄ ON JO MYYTY LOPPUUN! - KYSY PERUUTUSPAIKKOJA