Matkoja jäsenillemme

Matkoja jäsenillemme

Tällä sivulla ilmoitetamme vain niistä matkoista, joihin kaikki seniorijäsenemme ympäri Suomen, yhdistykseen ja piiriin katsomatta, ovat tervetulleita mukaan. . Klikkaamalla Lue lisää -kohdasta pääset lukemaan tarkemmin kustakin matkasta.


Alta löydät Patinan lukijamatkat, senioriliiton jäsenmatkat ja senioriliiton jokiristeilyt sekä erikoisristeilyt


SENIORILIITON JÄSENMATKAT - Yhteistyössä Matkapoikien kanssa

Senioriliiton ruusujen Visby 14.6.-16.6.2024

Tervetuloa mukaan Kansallisen senioriliiton ikimuistoiselle matkalle ruusujen Visbyyn Viking Gabriellalla! Kiehtova Gotlanti on vuosisatojen varrella houkutellut niin hansakauppiaita, valloittajia kuin taiteilijoita.

Seikkaile omin päin tai osallistu opastetuille retkille keskiaikaisessa Visbyssä tai Gotlannin kauneimpia maisemia ihaillen! Voit varata myös mielenkiintoisia retkiä Matkapoikien kautta. Matkalla on mukana matkaisäntänä ja senioriliiton edustajana senioriliiton viestintäpäällikkö Petri Rytkönen. Lisäksi tarjolla lisämaksullisia retkiä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille (matkalla ei ole esteettömiä kuljetuksia eikä hotellia, retkillä kävellään).

Lue lisää (mm matkaohjelma ja ehdot) ja varaa matkasi Matkapoikien kautta klikkaamalla tästä tai soittamalla numeroon 010 2323 200 (pvm/mpm). Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ajantasaiset tiedot matkasta ja sen ehdoista löytyvät vastuullisen matkanjärjestäjän sivuilta. 

OPASTETTU MATKA UPPSALAAN,12.-15.8.2024 - 4 pv UUTUUS!

Kaksi yötä laivalla ja yksi yö hotellissa. Uppsalassa tutustumme mm. kasvitieteelliseen puutarhaan, Vanhassa Uppsalassa näemme Kuninkaan kumpuja, jotka ajoittuvat noin 400-500-luvuille ja ovat Ruotsin tunnetuimpia muinaisjäännöksiä.

Vierailemme myös Linnén puutahassa, joka on keidas keskellä Uppsalaa. Carl von Linnén perustama puutarha ja elävä museo vaalii edelleen hänen kasvitieteellisiä oppejaan. Uppsalan upeaa Tuomiokirkkoakaan ei kannata jättää väliin! Matkan aikana vierailemme myös Tukholmassa Drottningholmin linnassa ja sen upeassa barokkipuutahassa. Hintaan sis. ruokailuja ja pääsymaksut.

12.-15.8.2024 alk./hlö 519 €

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

Kuva : Uppsalan matkailusivusto

Senioriliiton Patikkamatka Kitzbühelin maisemiin 8.-13.9.2024

Matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin läheisyyteen.

Tervetuloa mukaan katsomaan missä se Palanderin Kalle voitti ne kaksi Maaliman Cupin pujottelua. Käytössämme on hotellissa joka ilta sauna ja uima-allas. Patikat ovat suunniteltu pituudeltaan joustavaksi ja niitä mahdollista muokata ryhmän kunnon ja motivaation mukaan. Ryhmä voidaan tarvittaessa myös puolittaa ja osa voi patikoida pitempään ja osa ottaa lyhemmät reitit.

Hinta alkaen 1575 €/hlö (puolihoita)

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

Senioriliiton Irlannin kiertomatka Galway ja Dublin 9.-13.10.24

Lähde vihreän saaren ystävälliseen syleilyyn!

Suuntaamme ensimmäisenä Galwayhin, joka sijaitsee meren rannalla ja se on yksi Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Vierailemme Moherin kallioilla, jotka ovat yksi tämän matkan huippukohdista! Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Tällä matkalla ehdit tutustumaan myös Dubliniin.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla ja matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa ja puolihoito
  • Dublinin ja Galwayn kaupunkikierrokset
  • Tutustumiset Kylemore Abbey -luostariin,
  • Kokopäiväretket Connemaran ja Burrenin aluille, vierailu Moherin kallioilla
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa ja senioriliiton edustaja matkalla mukana

Hinta alkaen 1852 € /hlö

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

 

Kansallisen Senioriliiton matka Tarttoon

Senioriliiton Tartto 3 pv, 28.-30.9.2024

Lähde Senioriliiton mukana tutustumaan Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Tarttoon. Tartto on Etelä-Viron Emajoen varrella sijaitseva eloisa ja kaunis yliopistokaupunki ja siellä sijaitseekin maan vanhin ja suurin yliopisto. Viehättävän kaupungin sydän on idyllinen Raatihuoneen tori kahviloineen. Romanttisella Toomemäellä sijaitsevat Tarton tähtitorni ja Tarton yliopiston historiallisen museon näkötornit. Kaupungissa on yli 20 museota täynnä historiaa ja kulttuuria. Tartto onkin Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Valitse Dorpat Hotelli tai Art Hotel Pallas.

Hinta

alk 399 €/hlö 2hh

Lisämaksusta

  • 28.9. illalla klo 19:00 Teater Vanemuine Dangerous Liaisons baletti-esitys
  • paluulaivamatkalle Buffet-ruokailu
  • yhden hengen huone

Soittamalla: 010 2323 200 ma-pe 9–16
Sähköpostitse: myyntipalvelu@matkapojat.fi

SENIORILIITON MATKAT KRISTINA CRUISESIN KANSSA

Senioriliiton jokiristeily 22. – 29.9.2024

HISTORIAN JA KULTTUURIN TONAVA Saksa, Itävalta, Unkari, Slovakia

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Risteily alkaa Saksasta, Passaun kaupungista, jonka barokkiarkkitehtuuri huokuu menneen maailman loistoa. Pieni ja idyllinen Dürnstein sijaitsee kuvankauniin Wachaun laakson syleilyssä. Seuraavana on vuorossa Wien, jonka hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Viehättävä Esztergom on Unkarin vanhimpia kaupunkeja ja kuuluisa vaikuttavasta basilikastaan. Sitten houkutuksiaan tarjoilee ihastuttava kylpyläkaupunki Budapest. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Ennen risteilyn päätöstä odottaa Melkissä vielä maineikas barokkiluostari.

Mukana Senioriliiton edustaja. Musiikkivieraana muusikko, kapellimestari ja säveltäjä Tuomas Kesälä.

MATKAT NYT MYYNNISSÄ! - Yhteistyössä Matka-Agenttien kanssa

PATINAN LUKIJAMATKA: SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT 25.-28.7.2024

Kesä, Saarenmaa ja oopperamusiikki kuuluvat yhteen! Saarenmaan pääkaupungissa Kuressaaressa voi yhä tuntea entisaikojen hengen, jota luovat tunnelmalliset puistot, kirkot, vanhat mukulakivikadut ja vuosisatoja vanhat aumakattoiset talot niiden varsilla. Ja musiikki!

Saarenmaan tärkein nähtävyys on historiallinen Piispanlinna, joka on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia linnoja koko Baltiassa. Komea linna hallitsee koko kaupunkia. Sekä linnan puistossa että muualla kaupungilla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja, ja linna toimii myös Saarenmaan oopperapäivien päänäyttämönä.

Oopperapäivien aikaan linnassa kuullaan maailmankuulujen säveltäjien teoksia ja konsertteja järjestetään myös kirkoissa ja kaupungin puistoissa. 2024 oopperapäivien musiikista vastaa tunnettu, kokenut ja tasokas Katalonian oopperaorkesteri solisteineen. Patinan lukijamatkalaiset nauttivat Trubaduuri-oopperan unohtumattomista sävelistä. Myös lauantai-illan upeaan oopperagaalaan on halutessaan mahdollisuus osallistua. Oopperapäivien tilaisuudet järjestetään ulkoilmassa, Piispanlinnan pihalla, jossa on telttakatos. Matkalla on myös muuta yhteistä ohjelmaa ja aterioita.

Matkaisäntänä ja Patinan edustajana matkalla on senioriliiton varapuheenjohtaja Paavo Peltosaari.

Matka-ajankohta ja hinta: 
25.-28.7.2024 (to-su) 885 €/hlö

NÄMÄ ON JO MYYTY LOPPUUN! - KYSY PERUUTUSPAIKKOJA  

Senioriliiton paikallisia makuja ja patikointia Andorrassa 14.5. - 20.5.2024

Lähde tutustumaan Andorran historiaan ja nykypäivään paikallisten makujen ja kevyen patikoinnin lomassa.

Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille, tervejalkaisille ihmisille. Hintaan sis. suorat lennot ja matkatavarat, majoitus 2 hengen huoneessa aamiaisin, 2 ohjattua patikointiretkeä, 5 illallista, kuljetukset kohteessa, sisäänpääsymaksut kohteissa, paikallisoppaan palvelut ja suomenkielinen opas. Matkalla mukana Senioriliiton edustaja!

Patikointia, upeita maisemia ja paikallisia makuja Andorrassa!  

Lähde tututumaan Andorran historiaan ja nykypäivään paikallisten makujen ja kevyen patikoinnin lomassa. Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, mutta ei liikuntarajoitteisille sillä maasto on kivikkoista. Ohjaajamme asuu samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa. Vaellusreittien vetäminen tapahtuu paikallisen ammattiohjaan avustamana.
Otathan oman täytettävän juomapullon mukaan patikkamatkalle!

MATKA TÄYNNÄ - 23.-26.4.2024 PATINAN LUKIJAMATKA: KEVÄINEN GDANSK

Itämeren rannalla sijaitseva Gdansk on Puolan rannikon suurin ja merkittävin kaupunki. Gdanskilla on pitkä, vaiheikas ja värikäs, myöskin sotaisa historia takanaan. Se tunnetaan vanhana, merkittävänä hansakaupunkina ja vapaakaupunkina, jota Napoleonkin aikanaan kutsui ”avaimeksi kaikkeen”.

Kaupunki oli hyvin kansainvälinen kaupunki aina toiseen maailmansotaan saakka, ja tunnettiin siihen asti Danzigin nimellä. Toinen maailmansota muutti kaiken, sehän alkoi nimenomaan täältä Gdanskin ja pohjoisen Puolan alueelta. Sota tuhosi kaupungin ja lähialueet lähes täysin, ja kaikki vanhat rakennukset ovat sodan jälkeen jälleenrakennettuja.

Matkaemäntänä ja Patinan edustajana matkalla on senioriliiton edunvalvonnan suunnittelija Timo Vuori.