Näyttelijä Ulla Tapaninen: "Ikä ei ole este tulla teatteriin!"

Näyttelijä Ulla Tapaninen: "Ikä ei ole este tulla teatteriin!"

Taiteilija Ulla Tapaninen julistaa olevansa fatalisti. Hän katsoo, mitä elämä tuo tullessaan. Tapanisen haaveena on jatkaa täysillä elämäntyötään erilaisilla estradeilla.

Pantteri ei pääse pilkuistaan, toteaa näyttelijä Ulla Tapaninen, 65. Hän on aina tiiraillut maailmaa koomikon linssien läpi ja etsinyt itselleen uusia haasteita.

– Miellän itseni ensisijaisesti koomikoksi – luojan kiitos siitä lahjasta. Kaikessa tässä hullussa maailmassa on koomisia piirteitä. Kun katsoo ihmisten järjettömyyttä ja järjellisyyttä, vielä hullummaksi menee.

Tapaninen sai itsenäisyyspäivänä taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille myönnettävän Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. Vuosi 2020 oli Tapanisen 45-vuotistaiteilijajuhla.

Tapaninen on tehnyt monipuolisen uran elokuvien, tv-sarjojen ja teattereiden näyttämöillä. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle.

Tapaninen ihmettelee vastakkainasettelua vakavien ja komediallisten roolien välillä. Hän on näytellyt sujuvasti molempia.

Kun taiteilijalta kysyy, mikä on ollut hänen uransa tähtihetki, hän kieltäytyy vastaamasta. Tapanisen mielestä taidetta ei voi arvottaa eikä mitata niin kuin urheilusuorituksia.

– Kukin rooli on hetkensä lapsi. Roolit elävät hetken ja haihtuvat sitten roolien taivaaseen.

– Olen monessa vedessä keitetty ja saanut tehdä itseäni parempien ihmisten kanssa töitä. Siitä olen oppinut paljon. Kaikkiaan elämä on kohdellut minua lempeästi.

Lue Ulla Tapanisen koko haastattelu täältä!