Paula Koivuniemi: "Ajatukseni siitä, mikä on elämässä tärkeintä, ovat muuttuneet"

Paula Koivuniemi: "Ajatukseni siitä, mikä on elämässä tärkeintä, ovat muuttuneet"

Iskelmätähti Paula Koivuniemi, 73, on tehnyt rakastamaansa työtä viisi vuosikymmentä. Sen varjoisana puolena on ollut ajoittain raju julkisuus. Vaikeinta Paulan on ollut luopua omista vanhemmistaan. Nykyisin terveys, läheiset ja huumorintaju ovat hänelle tärkeintä elämässä.

Laulaja Paula Koivuniemi, 73, saapuu assistenttinsa Laura Vuorisen ja tämän rescue-koiran Sirun kanssa senioriliiton toimistolle. Korona-ajan tapaan kaksikko pesee huolellisesti kätensä ja istahtaa sitten toiminnanjohtajan sohvalle kahvikupposten äärelle.

Siru käy läpi huoneen kaikki nurkat, kunnes hyppää sohvalle nuolemaan vuorotellen Paulan ja Lauran kasvoja.

Paula Koivuniemen lapsuudenperheessä Seinäjoella oli koira vain hetken aikaa. Tuo aikuinen metsästyskoira adoptoitiin toiselta perheeltä ja haettiin Lapväärtistä.

– Muistan yhä, kuinka koira itki eteisessä. Se kaipasi kotiinsa, Paula kertoo.

Isä lähti koiran kanssa metsästämään Alavudelle. Yhtäkkiä koira lähti juoksemaan lujaa ja katosi. Kolmen päivän kuluttua Lapväärtistä tuli soitto: koira oli palannut takaisin entiseen kotiinsa noin 50 kilometrin päähän. Vanhemmat eivät enää hakeneet koiraa uudestaan Seinäjoelle.

Nykyisin Paulalla on kissa lemmikkinään, mutta hän seuraa Siru-koiran tekemisiä rakastava katse silmissään. Eläin ilostuttaa Paulaa silmin nähden.

Lue koko juttu täältä Patinan verkkolehdestä!