Puheenjohtaja Anneli Tainan puhe Turun kansallisten senioreiden veteraanipäivän juhlassa

Puheenjohtaja Anneli Tainan puhe Turun kansallisten senioreiden veteraanipäivän juhlassa

Turun kansalliset seniorit, veteraanipäivän juhla 27.4.2021 Anneli Taina. Puhe pidetty etäyhteydellä.

Tänä vuonna kansallisen veteraanipäivän teema on ”Ihmisten välillä hyvä tahto”.  Teema nostaa esiin veteraaneilta perintönä saadun puolustetun itsenäisyyden. Tälle perustalle sukupolvet ovat voineet yhteistyössä rakentaa vapaata ja yhdenvertaista yhteiskuntaa. 

Me seniorit olemme sotiemme veteraanien ja sota-ajan vanhempien lapsia. Meidän vanhempamme puolustivat maamme itsenäisyyttä ja osa joutui jättämään kotinsa Karjalaan.  

Kovia kokeneet vanhempamme eivät lannistuneet vaan alkoivat rakentaa maatamme, nostamaan elintasoa ja huolehtimaan sivistyksestä ja koulutuksesta.  He perustivat perheitä ja uskoivat tulevaisuuteen. He nostivat maamme siihen asemaan, jossa se nyt on, maailman huipulla. Itsenäinen Suomi on kehittynyt yhdeksi maailman vauraimmista ja vakaimmista maista.  Vapaus ja itsenäisyys ovat tarkoittaneet sitä, että suomalaiset ovat saaneet vapaasti tehdä työtä oman maansa puolesta. 

Sukupolvien ketjussa on Suomesta rakennettu hieno ja menestynyt valtio ja me suomalaiset voimme olla ylpeitä maastamme ja saavutuksistamme. 

Meidän jäsenistömme on osaltaan jatkanut vanhempiensa esimerkkiä noudattaen maamme kehittämistä. Kansallisen senioriliiton arvoihin kuuluu vastuu itsestä ja muista sekä perinteiden kunnioittaminen. Isänmaallisuus yhdistää meitä. Nyt me viemme edelleen sotiemme veteraanien viestiä ja perintöä eteenpäin. On kannettava vastuuta, tehtävä työtä ja puolustettava maata. 

Me haluamme huolehtia siitä, että maamme pystyy kaikissa oloissa puolustautumaan ulkoisia uhkia vastaan. 

Haluamme huolehtia siitä, että maamme säilyy yhtenä maailman turvallisimmista maista.  

Vietämme kansallista veteraanipäivää kiitollisin mielin ja katsomme rohkeasti tulevaisuuteen.  Kiitän Turun kansallisia senioreita veteraanipäivän juhlan järjestämisestä ja toivotan kaikille isänmaallista veteraanipäivää.