Onnistunut koulutusristeily

Onnistunut koulutusristeily

Kansallisen senioriliiton ”Seniorit nettiajassa” -risteilyyn osallistui 1200 jäsentä eri puolita Suomea. Kiitos, että tulitte mukaan ja nostitte risteilyn yhdeksi tämän kauden kohokohdista.

Kiitän kaikkia, jotka antoivat osaamistaan ja aikaansa risteilymme ohjelman onnistumiseksi.

Vapaaehtoistyön määrä oli valtava. Kaikki luennoitsijat olivat valmistautuneet erinomaisesti esityksiinsä ja palaute teemaseminaareista oli myönteinen. Saamme luennoitsijoiden avulla liittomme käyttöön hyödyllistä tietoa ajankohtaisista asioista.

Avajaisissa esiintyneet Päivi Mäkinen ja Kari Kantalainen erinomaisen säestäjän kanssa ja juontajana kokenut Jorma Pulkkinen loivat hyvän tunnelman heti risteilymme alkuun.

Ihanaa tunnetta oli mukana paljon ja asiaa puhuttiin.

Ministeri Antti Häkkänen puhui avajaisissa viisaasti mm. eri sukupolvien välisen yhteistyön tärkeydestä. 

Oli ilo huomata, että nuori Valtioneuvoston jäsen ymmärtää elämänkokemuksen merkityksen ja arvostaa seniori-ikäisten ajatuksia ja näkemyksiä. 

Risteilymme oli myös sukupolvien välistä yhteistyötä. Liittomme toimisto oli saanut avukseen nuoria, jotka perehdyttivät senioreita digimaailman saloihin ja olivat muutenkin suureksi avuksi. Kiitokset heille.

Oma väki onnistui kokoamaan hyvän ohjelman ja risteilyllä toimimaan tehokkaasti ja ystävällisesti kaiken onnistumiseksi. Puheenjohtajana annan suuren arvon tehdylle työlle.

Jäsentemme osaaminen, elämänkokemus ja halu antaa panos yhteisen onnistumisen hyväksi on ilahduttavaa. Kymmenet asiantuntijat esiintyivät eri foorumeilla ja jäsenistö osallistui keskusteluun antaen eväitä liittomme toimintaan. 

Hallituksen jäsenet vetivät eri teemaseminaarit.  Tämä varmistaa sen, että kaikki saatu tieto ja kokemukset tulevat liiton hallituksen käyttöön.

Risteilyllä saatiin hyvää tietoa sotesta ja makusta.  Tätä kirjoitettaessa ollaan vielä epävarmoja siitä, millainen sisältö maakunta- ja soteuudistukseen saadaan. Meidän senioreiden kannattaa seurata uudistuksen vaiheet tarkkaan, koska kyse on eniten juuri meitä koskevasta uudistuksesta.

Tarkoitus on varmistaa se, että ikäihmiset saavat tulevaisuudessa laadukkaat ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut järkevillä kustannuksilla ja maksuilla. On erittäin huolestuttavaa, jos uudistus ei etene. Se saattaa merkitä epävarmuutta tulevaisuuden palveluista ja verotuksen kiristymistä. Toivon todella uudistuksen onnistumista.

Patinan ilmestyessä lippujuhlapäivänä 4.6. juhlii puolustusvoimat 100-vuotista toimintaansa ja Puolustusministeriö täyttää myös tänä vuonna 100 vuotta.  Turvallisuus ja historia risteilymme teemoina olivat niin suosittuja, että tilat eivät riittäneet.

Arvostamme menneiden sukupolvien työtä ja isänmaamme historiaa. Haluamme myös olla tukemassa turvallista ja menestyksellistä tulevaisuutta nuorille sukupolville. 

Näiden ajatusten myötä toivotan kaikille aurinkoista ja virkistävää kesää! Nauttikaamme Suomen suvesta, sen kauneudesta ja runsaasta kulttuuritarjonnasta.

Anneli Taina

Julkaistu Patinassa 3/2018