Vuoden seniori -tunnustuksen saajaehdokkaat

Vuoden seniori -tunnustuksen saajaehdokkaat

Tänä vuonna Kansallinen senioriliitto myönsi ensimmäisen kerran 50-vuotisen historiansa aikana Vuoden seniori -tunnustuksen yhdelle jäsenistään.

Perusteina Vuoden seniori -tunnustukselle ovat toiminta liiton strategian ja arvojen mukaisesti ja aktiivinen vaikuttaminen myönteisesti oman paikallisyhdistyksen toimintaan ja jäsenmäärään. Vuoden seniori on uudistanut yhdistyksensä toimintaa ja hyödyntänyt yhteistyökumppaneita yhdistystoiminnassa. Vuoden seniori on myös työskennellyt edunvalvonnan parissa. Alla vuoden 2022 Vuoden seniori -tunnustuksen saajaehdokkaat.

 

Liisa Häkkinen
Liisa Häkkinen on toiminut Kuhmoisten senioriyhdistyksessä sihteerinä vuodesta 2016. Toiminnallaan hän innostaa porukkaa mukaan tapahtumiin ja on saa vapaaehtoisia mukaan yhdistyksen toimintaan. Häkkinen pitää monikanavaisella tiedottamisellaan jäsenistön ajan tasalla ja hän on luo hyviä kontakteja eri toimijoiden ja Kuhmoisten yhdistyksen välille. Hän myös aktiivisesti kouluttaa itseään ja rohkaisee muita oppimisen tielle.

 

 

 

 

Janina Kaita
Janina Kaita on Kemiönsaaren Kansallisten senioreiden perustajajäsen ja on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana sen perustamisvuodesta 2017 alkaen. Hän omalla toiminnallaan kannustaa yhdistyksensä jäsenistöä ja on ottaa osaa järjestettyihin retkiin. Hän on myös tukenut yhdistyksensä hallitusta toimimaan etätyöskentelyaikana. Hänen toiminnallaan on ollut jäsenmäärää kasvattava vaikutus.

 

 

 

 

Carl-Gustav Karling
Carl-Gustav ”Karre” Karling on liittynyt Kauhavan kansallisiin senioreihin v. 2010. Puheenjohtajana hän toimi vuodet 2015–2021, jonka jälkeen hän siirtyi hoitamaan sihteerin tehtäviä, jossa tehtävässä on edelleen. Hänen puheenjohtaja-aikanaan alkoivat säännölliset ulkomaanmatkat, joita oli pitkään harkittu. Viikoittain kokoontunut ajankohtaisia asioita pohtiva keskustelukerho on kokoontunut hänen johdollaan. Viimeisimpänä ideana on ollut kuukausittaisen seniorilounaan yhteyteen järjestetty elokuvaesitys paikallisessa teatterissa. Toiminnassaan hän on kannustava, innostava, yhteistyökykyinen ja positiivinen eikä pelkää tarttua ehdotuksiin tai haasteisiin.

 

 

 

Tuulikki Petäjäniemi
Tuulikki Petäjäniemi on Tuusulan seniorit ry:n jäsen ja toimi yhdistyksen puheenjohtajana aktiivisesti ja menestyksellisesti vuodet 2019–2021. Hän on laatinut sekä IKNEn että Uudenmaan kansallisen senioripiirin nimissä useita edunvalvonnan kannalta merkittäviä kannanottoja ja lehtikirjoituksia. Hän hyödyntää työaikana saamaansa verkostoa mm.  hankkimalla yhdistyksen ja piirin puhujiksi eturivin asiantuntijoita. Hän arvostaa muiden osaamista ja ottaa yhdistyksen jäsenet ja muut ihmiset ympäristössään huomioon. Koronapandemian puhjetessa Petäjäniemi otti yhdistyksessään rohkeasti käyttöön erilaiset etätilaisuudet. Hänellä oli keskeinen asema järjestettäessä elokuussa 2021 piirin ja yhdistyksen yhdessä toteuttamaa 50-vuotisjuhlaa Gustavelundissa, jossa Senioriliitto on perustettu.

 

 

Pirjo Venäläinen
Pirjo ”Kikka” Venäläinen on johtanut Kanta-Helsingin kansallista senioriyhdistys ry:tä 9 vuotta. Tänä aikana yhdistys on Pirjo Venäläisen johdolla toteuttanut digitaalisen loikan sekä mm. ideoinut yhdistyksen organisoimat kulttuurikävelyt. Hänen johdollaan on toteutettu yhdistyksen kotisivujen uudistus sekä monipuolinen ohjelma ja jäsentiedotteet, mikä on lisännyt jäsenmäärää merkittävästi. Venäläinen on myös uudistanut Helsingin Kansallisen senioripiirin hallituksessa 9 vuotta ja on piirin tiedottajana uudistanut piirin nettisivut. Lisäksi Venäläinen on ollut mukana toteuttamassa Senioriliiton tietopankissa olevaa yhdistysopasta ja luomassa Helsingin kansallisen senioripiirin yhtenäiset sähköpostit.