Eläkeläisliitot vaativat nopeasti ohjeistusta ikääntyneille

Eläkeläisliitot vaativat nopeasti ohjeistusta ikääntyneille

Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry vaatii valtiovallalta pikaisesti sellaisia selkeitä ohjeita, jotka kannustavat ikääntyneitä terveyttä edistävään liikkumiseen sekä turvallisiin tapoihin tavata muita ihmisiä. Ohjeista tulee myös tiedottaa tehokkaasti.

Kansallinen senioriliitto ry on EETUn jäsenliitto.

Moni ikääntynyt on eläkeläisliittojen etujärjestön mukaan kokenut olevansa koronarajoitusten johdosta oman kotinsa vankina. Karanteeniohjeet on otettu liiankin kirjaimellisesti. Aktiivisten ja hyväkuntoisten senioreiden kannattaa huolehtia peruskunnostaan ja tavata turvavälit tarkoin mielessä pitäen läheisiään, muistuttaa EETU ry.

Koronavirusepidemian kasvu on pysähtynyt rajoitustoimien ja hygieniakäyttäytymisen selvän parantumisen kautta. On kuitenkin edelleen olemassa vakava uhka sen kiihtymisestä uudelleen. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja, mutta korostetaan samanaikaisesti riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjeita noudatettaessa.

Kuntien vastuu korostuu myös kun rajoituksia on ruvettu purkamaan. Eräät kunnat ovat jo ottaneet suoraan yhteyttä riskiryhmiin kuuluviin puhelinsoitolla tai kirjeellä, ja näin pitäisi toimia kaikissa kunnissa. Kirjastojen, uimahallien ja teattereiden avatessa olisi syytä varata erillistä aikaa yli 70-vuotiaille noudattaen etäisyyttä ja kävijämäärään liittyviä rajoituksia. Palvelutalossa asuvan elämänkumppanin tapaamiset pitää myös voida järjestää joustavasti.

Lue koko kannanotto täältä!