Maata pitkin matkustaen jokiristeilylle Main- ja Reinjoelle Frankfurtista Amsterdamiin 11.9.2023

Maata pitkin matkustaen jokiristeilylle Main- ja Reinjoelle Frankfurtista Amsterdamiin 11.9.2023

Matkaohjelma

Jokiristeily Main Rein Frankfurtista Amsterdamiin kartta

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Huomioithan, että matkaohjelman satama-ajat ovat alustavia ja saattavat muuttua risteilyn aikana sulutuksista, veden korkeuden vaihteluista ja liikenteestä johtuen.

Maanantai 11.9. Helsinki, laiva lähtee klo 16.15 (P)

Kokoontuminen Finnlinesin terminaalissa Vuosaaressa klo 14.30 mennessä, laivaannousu ja majoittuminen. Laiva lähtee klo 16.15. Illallinen (sis. ruokajuomat)

Tiistai 12.9. Päivä merellä – Travemünde, saapuminen klo 21.45 – Hampuri (B,P)

Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia) laivan ruokasalissa päivän aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.45. Siirtyminen hotelliin Hampuriin (n. 85 km), missä majoittuminen ACHAT Hotel Buchholzissa.

Keskiviikko 13.9. Hampuri – Frankfurt, laivaannousu (A,L,P)

Mainjoen varrella sijaitseva Frankfurt, vanha keisarillinen kaupunki, on nykyään Saksan tärkeimpiä talous-, messu- ja finanssikeskuksia. Tunnelma on kansainvälinen, ja pilvenpiirtäjien hallitsema maisema näyttää epäeurooppalaiselta – kaupungin siluetti on vaikuttava näky. Bisneskuoren alta löytyy myös perinteisemmän ja viihtyisämmän oloinen Frankfurt somine ristikkotaloineen sekä monine ravintoloineen ja baareineen. Kaupungissa on useita hyviä historia- ja taidemuseoita, Goethen syntymäkoti sekä kauniita kirkkoja ja puistoja.

 • Aamiaisen ja hotellista kirjautumisen jälkeen lähdemme Hampurista bussilla kohti Frankfurtia. Matkalla pidämme lounastauon. Laivaannousu ja majoittuminen.

Torstai 14.9. Mainz (Saksa) klo 07.00-13.00 – Romanttinen Rein – Koblenz (Saksa), saapuminen klo 19.00 (TH)

Reinin varrella sijaitseva Mainz on roomalaisten perustama saksalaiskaupunki, jossa on yhä tallella antiikinajan historiaa. Massiivinen katedraali on hallinnut sen siluettia, ja toiminut poliittisen ja uskonnollisen vaikutusvallan symbolina, jo yli tuhat vuotta. Kirkon ympärillä levittyy viihtyisä vanhakaupunki, jota koristavat perinteiset puuristikkotalot ja barokkirakennukset. Ravintoloissa ja baareissa on tarjolla seudun viinejä. Mainz on myös kirjapainokoneen kehittäjä Gutenbergin kotikaupunki; Gutenbergin museo on kiehtova nähtävyys.

 • Lisämaksullinen retki: Mainz ja Rheinhessen, sis. viininmaistelu 79 € tai retkipaketti sis. 3 retkeä 167 €
  Kaupunkikierros tutustuttaa ensin Mainzin kaupunkiin. Saksan laajimmalla viininviljelysalueella on tarjottavanaan 2000-vuotinen historia, johon jälkensä ovat jättäneet niin keltit, roomalaiset, frankit, juutalaiset kuin ranskalaisetkin. Retki jatkuu Rheinhessenin kauniissa maisemissa, missä kukkuloiden rinteillä viiniviljelmien keskellä saatat nähdä valkoisen Trullon. Kuulet alueen viinien ainutlaatuistista piirteistä. Sis. viininmaistelu.

 

Reinin varren kaunein ja idyllisin maisemaosuus on laakson keskivaiheilla levittyvä, vajaan 70 kilometrin matka Rüdesheimin ja Koblenzin välillä. Romanttiseksi Reiniksi kutsuttu jokiosuus on julistettu myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Sen varrella saa ihailla ristikkotalojen koristamia kymmeniä historiallisia pikkukaupunkeja, kukkuloiden osittain raunioituneita linnoja ja pengerrettyjä viiniviljelmiä. Joki mutkittelee paikoin hyvin korkeiden kallioiden lomassa, ja sen kapein kohta sijaitsee legendoja ruokkineen Loreley-kallion kohdalla.

 • Iltapäivällä risteillään romanttisen Reinin jokiosuudella. Saapuminen Koblenziin klo 19.00.

Perjantai 15.9. Koblenz (Saksa), laiva lähtee klo 12.30 – Köln (Saksa) klo 17.30 – 23.30 (TH)

Kauniilla paikalla Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa sijaitseva, vehreiden kukkuloiden kruunaama Koblenz on Saksan vanhimpia kaupunkeja. Yli 2000-vuotisesta historiasta kertovat kaupungin ja lähiseudun monet hienot linnat ja linnoitukset, kirkot ja entiset aateliskartanot. Koblenz on seudun viiniteollisuuden keskuspaikka ja sen tunnelmallisissa viinibaareissa ja -tuvissa on tarjolla seudun satoa. Kaupungissa houkuttelevat myös hyvät ostosmahdollisuudet sekä viehkeän vanhan keskustan aukiot ja kujat, kahvilat ja ravintolat.

 • Aamupäivä vietetään Koblenzissa. Voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Matkanjohtajalta saat vinkit tutustumisen arvoisista paikoista.

 

Reinin varrella oleva, Saksan neljänneksi suurin kaupunki Köln tunnetaan kölninvedestä, mutta ennen kaikkea goottilaisesta katedraalistaan. 1200-luvulla alkunsa saanut kirkko on Euroopan mahtavimpia. Valmistuessaan kirkko oli maailman korkein rakennus. Kirkon kaksoistornit ovat 157 metriä korkeita. Toisessa maailmansodassa kaupunki tuhoutui pahasti, ja vanhankaupungin alue on pieni, mutta viihtyisä värikkäine taloineen ja eloisine aukioineen. Sen oluttuvissa ja panimoravintoloissa voi maistella kölsch-olutta. Kölsch on myös nimi paikalliselle kielelle. Tästä on juontunut sanonta, että Kölsch on ainoa kieli jota voidaan juoda.

 • Ilta vietetään Kölnissä. Voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Matkanjohtajalta saat vinkit tutustumisen arvoisista paikoista.

Lauantai 16.9. Nijmegen (Alankomaat), saapuminen klo 10.30 (TH)

Reinin suuhaaran, Waal-joen varrella Saksan rajan tuntumassa sijaitseva Nijmegen on Alankomaiden vanhin kaupunki, jossa on kaunis ja kompakti keskiaikainen keskusta ja historiallista nähtävää. Toisaalta Nijmegen on myös energinen yliopistokaupunki, josta löytyy ison kaupungin rosoa ja särmää. Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet sekä vilkas kahvila- ja ravintolakulttuuri. Parhaiten kaupunki tunnetaan heinäkuussa pidettävästä nelipäiväisestä Nijmegenin marssista, joka on maailman suurin kävelytapahtuma. Siihen osallistuu vuosittain yli 40 000 marssijaa, sotilaita ja siviilejä.

 • Lisämaksullinen retki: Kröller Müller Museo (n. 4 h), 64 €
  Kröller Müller Museossa esillä on maailman merkittävin Vincent van Goghin kokoelma sekä vaikuttavia teoksia muilta modernin taiteen mestareilta, kuten Claude Monet, Georges Seurant, Pablo Picasso ja Piet Mondriaan. Veistospuutarhassa kuljet Barbara Hepworthin, Marta Panin ja muiden teosten ohi. Arkkitehtuurin ystäville puistossa on Henry van de Velden ja Wim Quistin museorakennukset sekä Gerrit Rietveld- ja Aldo van Eyck -paviljongit. Museo on ainutlaatuinen yhdistelmä taidetta ja luontoa ja se tekee siitä täydellsien vierailukohteen.

Sunnuntai 17.9. Nijmegen (Alankomaat) laiva lähtee klo 05.00 –  Gorinchem (Alankomaat) klo 10.00-16.00 – Dordrecht (Alankomaat), saapuminen klo 17.30 (TH)

Päivän aikana Gorinchemissa pääset seikkailemaan linnoituskapungin kujilla. Vanhoja raunioita ja valleja on säilynyt tähän päivään asti. Täällä pääset myös ihastelemaan perinteistä, kuuluisaa De Hoop tuulimyllyä.

 • Gorinchemiin voit tutustua omatoimisesti. Matkanjohtajalta saat vinkit tutustumisen arvoisista paikoista.

 

Hollantilainen Dordrechtin kaupunki tunnetaan vanhana kauppapaikkana ja tämä tunnelma on aistittavissa kaupungissa vielä tänäkin päivänä. Kävely Dordrechtin läpi on paras tapa tutustua kaupungin historiaan.

 • Iltaa vietetään Dordrechtissa. Matkanjohtajalta saat vinkit tutustumisen arvoisista paikoista.

Maanantai 18.9. Dordrecht (Alankomaat), laiva lähtee klo 07.30 – Rotterdam (Alankomaat), saapuminen klo 09.00 (TH)

Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki levittyy Reinin suistolla, sivuhaaran varrella. Sen vilkas rahtisatama on Euroopan suurin. Erottuvinta kaupungissa on rohkea ja innovatiivinen nykyarkkitehtuuri. Siluettia hallitsevat pilvenpiirtäjät ja keskustasta löytyy monia erikoisia asuinrakennuksia. Rotterdamia luonnehditaan maan nykytaiteen ja designin keskukseksi erinomaisine museoineen. Vanhoilla satama-alueilla kuljeskellessa voi aistia ripauksen mennyttä aikaa, mutta kaupungin yleisilmapiiri on hyvin moderni ja energinen, nuorekas ja kansainvälinen.

 • Lisämaksullinen retki: Rotterdamin bussikierros 43 € tai retkipaketti, sis. 3 retkeä 167 €
  Parituntisen retken aikana näet Rotterdamin parhaimpia nähtävyyksiä keskustassa sekä sen eteläpuolella. Kaarimainen kauppahalli edustaa uudenlaista arkkitehtuuria, jossa on myös asuntoja. Jättiläismäinen taideteos hallin seinissä ja katossa kattaa 11 000 m2 alueen. Kuutiotalot ovat asuinrakennuksia, jotka jakautuvat kolmeen kerrokseen. Niiden huoneissa ei ole yhtään suoraa kulmaa.

Tiistai 19.9. Rotterdam (Alankomaat), laiva lähtee klo 04.00 – Amsterdam (Alankomaat), saapuminen klo 12.00 (TH)

Kauniista kanavistaan ja silloistaan tunnettua Amsterdamia leimaa leppoisa ja suvaitsevainen ilmapiiri. Alankomaiden pääkaupunkiin on helppo tutustua kävellen, pyöräillen ja kanavaristeilyillä. Hyviä museoita on lukuisia, kuten Van Goghin museo ja Anne Frankin talo, mutta kiehtovaa on pelkkä kuljeskelu keskustassa. Kanavien varrelle rakennettu, pitkälti 1600-luvun ilmeensä säilyttänyt alue on idyllistä seutua kapeine tiilitaloineen. Amsterdam on myös mainio paikka ostoksille – pikkupuodeissa ja markkinoilla voi tehdä persoonallisia löytöjä.

 • Lisämaksullinen retki: Amsterdamin kanavaristeily 69 € tai retkipaketti, sis. 3 retkeä 167 €
  Amsterdamissa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Paikallinen alus vie kanavaristeilylle lipuen pitkin suuria ja pieniä kanavia, matalien siltojen alta, Amsterdamin ”kultaisten aikojen” mahtavien toimistorakennusten sekä vanhojen varastojen ohi. Vapaa-aikaa keskustassa ennen paluuta laivalle.

Keskiviikko 20.9. Amsterdam – Osnabrück – Hampuri – Travemünde (A,L,P)

 • Aamiaisen jälkeen bussimatka Amsterdamista kohti Travemündea alkaa. Puolenpäivän aikaan nautimme lounaan Osnabrückin lähellä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Hampuria. Hetki vapaa-aikaa Hampurin sataman lähellä ennen yhteistä illallista. Matkamme jatkuu Hampurista Travemündeen, jossa laivaannousu.

Torstai 21.9. Päivä meellä (B,P)

Meripäivän aikana tarjoillaan brunssi ja illallinen (sis. ruokajuomat) laivan ravintolasalissa. Kristinan matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa.

Perjantai 22.9. Helsinki, saapuminen klo 09.15 (A)

Aamiainen laivalla, saapuminen Vuosaaren satamaan klo 09.15 ja laivastanousu.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkapaketin hintaan sisältyy: 
Lennot Helsingistä, kuljetukset, 7 yön risteily m/s Swiss Pearl jokiristeilijällä, täysihoito laivalla, ruokajuomat, ohjelma laivalla sekä Kristina matkanjohtajan palvelut. 

Matkan hinta senioriliiton jäsenille: 
Hyttiluokasta riippuen
2 085 € - 2 495 € I hlö (lentoyhteydellä)
2 415 € - 2 815 € I hlö (laiva-bussi yhteys) 

Tällä risteilyllä kaikki kanssamatkustajat ovat suomalaisia. Hinnoissa on huomioitu 80 € I hlö jäsenalennus. Edun saadaksesi mainitse varauksen yhteydessä Seniori­liiton jäsenyydestä. Lisämaksullinen retki­paketti 167 € I hlö sis. retket Mainzissa, Rotterdamissa ja Amsterdamissa. 

Varaukset puhelimitse suoraan Kristinalta p. 05 - 21144 (ma-pe klo 10-16)