Matkaohjelma

Matkaohjelma

Huomioithan, että matkaohjelman satama-ajat ovat alustavia ja saattavat muuttua risteilyn aikana sulutuksista, veden korkeuden vaihteluista ja liikenteestä johtuen.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).Tiistai 11.10. Helsinki – Frankfurt – Bernkastel – Remich (L,P)

Varaukset puhelimitse suoraan Kristinalta p. 05 - 21144 (ma-pe klo 10 - 16)

 

Tiistai 11.10. Helsinki – Frankfurt – Bernkastel – Grevenmacher (L,P)

  • Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja lento Frankfurtiin. Matka vie ensin Bernkasteliin, jonka lähistöllä maisemaravintolassa nautitaan lounas. Lyhyt bussimatka Bernkasteliin, missä voit tutustua viehättävään kaupunkiin omatoimisesti. Kuljetus Luxemburgiin Remichiin, missä laivamme odottaa. Majoittuminen hytteihin, tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen. Illallisen jälkeen viihdeohjelmaa.

Keskiviikko 12.10. Remich & Luxemburg, laiva lähtee klo 17.00 – Saarburg, laiva saapuu klo 22.00 (TH)

Euroopan suurvaltojen välissä sijaitseva Luxemburgin suurherttuakunta on yksi maailman pienimmistä, mutta vauraimmista valtioista. Luxemburgin kaupunki on täynnä historiaa, taide- ja kulttuuriaarteita, nähtävyyksiä ja vaikuttavia näkymiä.  Kaupunki linnoitusrakenteineen on UNESCOn maailmanperintökohde.

  • Risteilyn hintaan sisältyvä retki: Remich & Caves St. Martin viinikellari (n. 2 h)     
  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Luxemburg (n. 4,5 h)     

Torstai 13.10. Saarburg, laiva lähtee klo 8.00 – Trier klo 12.00–18.00 (TH)

Saksan vanhimmaksi kaupungiksi tituleerattu Trier levittyy Moseljoen varrella, lähellä Luxemburgin rajaa. Sen perustivat roomalaiset ja kaupunkia komistavat edelleen poikkeuksellisen hyvin säilyneet aikakauden rakennukset, kuten uljas kaupunginportti ja kylpylöiden jäänteet. Ne kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Trierissä vetoaa myös kaunis ja eloisa keskiaikainen vanhakaupunki ostoskatuineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Alueella on historiallisia museoita ja kirkkoja, kuten linnoitusta muistuttava mahtaileva katedraali.

  • Huom. Laivan satamapaikka voi olla keskusta-alueen ulkopuolella.
  • Risteilyn hintaan sisältyvä retki: Trierin bussi- ja kävelykierros (n. 3 h 15 min)

Perjantai 14.10. Cochem klo 7.00-13.00 – Koblenz, laiva saapuu klo 17.00 (TH)

Moseljoen rannalla lepäävä idyllinen Cochem on Saksan romanttisimpia pikkukaupunkeja. Sitä vartioi korkealla kukkulalla lymyävä, 1000-luvulta peräisin oleva mahtipontinen Reichsburgin linna, jonka huoneisiin pääsee kiertelemään. Linnasta avautuvat huikeat maisemat ympärillä kumpuilevaan jokilaaksoon ja viinitiluksille. Cochemissa on viehättävä vanha keskusta, jonka sydän on puuristikkotalojen ympäröimä Raatihuoneentori. Sitä ympäröivillä kujilla vuorottelevat putiikit ja ravintolat, kahvilat ja leipomot sekä viini- ja oluttuvat.

  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Cochemin linna (n.1,5 h)

Kauniilla paikalla Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa sijaitseva, vehreiden kukkuloiden kruunaama Koblenz on Saksan vanhimpia kaupunkeja. Yli 2000-vuotisesta historiasta kertovat kaupungin ja lähiseudun monet hienot linnat ja linnoitukset, kirkot ja entiset aateliskartanot. Koblenz on seudun viiniteollisuuden keskuspaikka ja sen tunnelmallisissa viinibaareissa ja -tuvissa on tarjolla seudun satoa. Kaupungissa houkuttelevat myös hyvät ostosmahdollisuudet sekä viehkeän vanhan keskustan aukiot ja kujat, kahvilat ja ravintolat.

  • Iltapäivä vierähtää kauniilla Mosel-joella.Halutessasi voit kulkea Koblenzin keskustaan omatoimisesti tai matkanjohtajan seurassa.

Lauantai 15.10. Koblenz, laiva lähtee klo 06.00 – Romanttinen Rein – Rüdesheim klo 12.00–23.00 (TH)

Aamupäivän aikana risteilemme läpi romanttisen Reinin jokilaakson. Majesteettiset linnat, mysteeriset rauniot ja kuuluisat viiniviljelmät elävöittävät maisemaa. Näemme legendaarisen 133 m korkean Lorelei-kallion.

Vehreiden kukkuloiden ja viiniviljelmien ympäröimä ihastuttava Rüdesheim on asettunut Reinin mutkaan. Historiaa ja leppoisuutta huokuva pieni, soma viinikaupunki on Saksan suosituimpia matkailukohteita. Vanhankaupungin kujilla, kuten eloisalla ja hilpeällä Drosselgassella, saa maistella seudun Riesling-viinejä tunnelmallisissa viinitavernoissa ja ravintoloissa. Rüdesheimissa on myös nähtävää, kuten mielenkiintoinen mekaanisen musiikin museo, komea luostari ylhäällä rinteessä ja vanhaan linnaan tehty viinimuseo.

  • Risteilyn hintaan sisältyvä retki: Rüdesheim (n. 2,5 h)

Sunnuntai 16.10. Mannheim klo 07.00–08.00 – Heidelberg 12.00–12.30 (TH)

Neckarjoen laaksossa sijaitsee Heidelbergin kaupunki. Maisemaa hallitsee rinteellä kohoava jylhä, osittain raunioitunut linna, jonka historia juontaa 1200-luvulta. Vuosisatojen saatossa linnaa on laajennettu ja muutettu eri aikakausien rakennustyylien mukaisesti, kun taas taistelut ja luonnon voimat ovat vuorostaan vaurioittaneet linnaa. Kauniista ympäröivästä puutarhasta aukeaa kaupungin komeimmat maisemat. Heidelbergin yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista. Opiskelijoiden myötä Heidelberg pysyy vireänä ja eloisana. Vanhankaupungin tunnelmasta voi nauttia viehättävillä kujilla kulkien tai viinituvissa ja kahviloissa istuskellen. Iltapäivä risteillään Neckar- ja Reinjoella kohti Strasbourgia. Laivalla juhlailta.

  • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Heidelbergin rauniolinna ja vanhakaupunki (n. 4,5 h). Retkelle lähdetään Mannheimista.

Maanantai 17.10. Strasbourg, laiva saapuu klo 08.30 – Frankfurt – Helsinki (A,L)

Kansainvälinen ja hienostunut ranskalaiskaupunki Strasbourg tunnetaan EU:n instituutioiden kokoontumispaikkana, mutta se on myös kaunis matkailukaupunki. Se sijaitsee Reinin sivujoen Illin varrella, aivan Saksan rajan tuntumassa, ja sitä ovat hallinneet vuorotellen Ranska ja Saksa. Historia näkyy yhä katukuvassa. Viehkeintä seutua on Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva, komean katedraalin hallitsema historiallinen keskusta. Siihen kuuluu myös idyllinen ja hyvin säilynyt Petite France -alue kapeine kanavineen ja puuristikkotaloineen.

  • Laivastanousun jälkeen kaupunkikierros. Kuljetus Baden-Badeniin lounaalle ja hieman vapaa-aikaa, jonka jälkeen siirtyminen Frankfurtin lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 11.10.2022

AY 1411 Helsinki 07.40 – 09.20 Frankfurt

Paluulento 17.10.2022

AY 1416 Frankfurt 19.25 – 22.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Varaukset puhelimitse suoraan Kristinalta p. 05 - 21144 (ma-pe klo 10 - 16)