Jakso 8: Olavi Nieminen: ”Ikäihmiset tarvitsevat koulutusta digiasioihin”

Jakso 8: Olavi Nieminen: ”Ikäihmiset tarvitsevat koulutusta digiasioihin”

Olavi Nieminen on pyrkinyt vaikuttamaan paljon kirjoittamalla nimellä Seniori-Olli. Podcastin loppupuolella Olavi kertoo, mitä hän on saanut kirjoittamisesta itselleen. 

– Korona on sotkenut kaikki, mutta yritämme sinnitellä, pitää toisistamme huolta ja positiivista asennetta yllä, kommentoi Länsi-Helsingin senioreiden puheenjohtaja Olavi Nieminen Seniori-podcastin viimeisessä jaksossa. 

Olavi Nieminen on pyrkinyt vaikuttamaan paljon kirjoittamalla nimellä Seniori-Olli. Podcastin loppupuolella hän kertoo, miten keksi alkaa kirjoittaa ajatuksiaan ylös. Mitä hän on saanut kirjoittamisesta itselleen? 

Olavi vaatii, että kaikki ikäihmiset tulee kouluttaa netin käyttöön. Olavi haluaa vaikuttaa siihen, että digitaitojen opettelu kuuluisi pakollisena jokaiselle ikäihmisille.

– Yhteiskunta digitalisoituu valtavaa vauhtia. Ikäihmiset tarvitsevat koulutusta digiasioihin – muuten he putoavat yhteiskunnan ja jopa sivistyksen ulkopuolelle.

Olavi muistuttaa, että tiedon hakeminen netistä voi olla ikäihmisille haastavaa. Hän kaipaa eritoten selkeitä otsikoita ja palveluiden hintojen ilmoitusta yritysten ja palveluiden verkkosivuilla.

Lisäksi Olavi näkee senioreiden liikkumisen hyvin tärkeäksi.

– Pois kotoa, raittiiseen ilmaan sieltä! Jos sairaudet vähenevät, yhteiskunnan hoitokulutkin vähenevät, Olavi sanoo podcastissa.

– Vaikka meillä on noin 1,6 miljoonaa eläkkeellä olevaa, meillä ei ole yhtään lobbaria eduskunnassa. EETU ry:n lisäksi kukaan ei lobbaa eläkeläisten asioita. Lainsäätäjiin on saatava tiukempi ote.  

Teksti: Tiina Saari