Rohkeasti eläkkeelle -kurssilla runsaasti keskustelua Teamsin välityksellä

Rohkeasti eläkkeelle -kurssilla runsaasti keskustelua Teamsin välityksellä

Rohkeasti seniori -hanke toteutti helmikuussa Pirkanmaan alueella Rohkeasti senioriksi -kurssin ja Helsingin ja Uudenmaan alueella Rohkeasti eläkkeelle -kurssin. Kurssit toteutettiin Teams-etäkursseina vallitsevan koronatilanteen takia.

 

 

Tampereen Rohkeasti senioriksi -kurssilla puhujina toimivat senioriaktiivi, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi, Kansio ry:n koulutussuunnittelija Niilo Nissinen, Tampereen Osuuspankin pankkilakimies Heini Peltola, Pirkanmaan kansallisen senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen sekä YKV, LKV, kouluttaja Terhi Loikkanen. Etäkurssi keskittyi senioriksi -kursseille tuttuun tapaan vapaaehtoistoiminnan eri ulottuvuuksiin sekä seniorikansalaisen arjen rakentamiseen.

 

Varatuomari, senioriaktiivi Tuulikki Petäjäniemi luennoi vapaaehtoistyön ja -toiminnan mahdollisuuksista Tampereen ja Pirkanmaan Rohkeasti senioriksi -etäkurssilla.

 

Kurssilla käytiin runsasta keskustelua niin vapaaehtoistoiminnan erilaisista mahdollisuuksista ja tehtävistä eläkeiässä, seniorikansalaisen taloudesta, testamentti- ja edunvalvontavaltuutusasioista sekä eläkeajan asumisesta. Yhdessä asiantuntijapuhujien johdolla käyty dialogi osallistujien välillä oli hedelmällistä ja kurssin aikana kuultiinkin paljon kysymyksiä liittyen tulevaisuuden suunnitteluun ja varautumiseen elämän eri tilanteisiin.

 

Helsingin ja Uudenmaan Rohkeasti eläkkeelle -kurssilla viikkoa myöhemmin puhujina toimivat työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen sekä senioriaktiivi Pirjo Venäläinen. Eläkkeelle -kurssilla keskustelua käytiin elämänmuutoksen kohtaamisesta, eläkkeelle siirtymiseen sopeutumisesta ja senioritoiminnasta aktiivisen eläkeajan aktiviteettina.

Eläkkeelle siirtyminen on jokaisen kohdalla yksilöllinen elämänmuutos, mutta yhdessä toisten kanssa pohditut yhdistävät teemat ja mahdollisuuksien tunnistamisharjoitukset saivat osallistujat pohtimaan muutosta uusista näkökulmista. Suunnitelmallisuus auttaa muutoksessa. Näin elämänmuutokseen ja uuteen aikaan siirtymiseen on tuen myötä mahdollista sopeutua helpommin. Moni muutos on mahdollista kohdata sujuvammin, kun sen tekee yhdessä toisten kanssa.

 

Työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen luennoi talven 2022 Helsingin ja Uudenmaan Rohkeasti eläkkeelle -etäkurssilla itselleen merkityksellisten asioiden ja teemojen pohtimisesta.

 

Rohkeasti seniori -hanke kiittää sekä Rohkeasti eläkkeelle - että senioriksi -kursseille osallistuneita aktiivisesta osallistumisesta sekä Teams-linjoille #rohkeasti elämänmuutostaan pohtimisesta! Tällä hetkellä kevätkaudelle ei ole suunniteltu muita kursseja. Järjestämme maaliskuussa 2022 Rohkeasti Seniori -yleisötilaisuuden Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Regina -tilassa. Lisätietoa keskustelutilaisuudesta löydät painamalla tästä.