Alennukset eläkeläisille

Alennukset eläkeläisille

Tiesitkö jo, mistä kaikesta eläkeläinen voi saada alennuksia?

Eläkeläisalennus (pysyvä eläke). Oikeuden eläkeläisalennukseen voi osoittaa henkilöllisyystodistuksella ja työeläkelaitokselta saatavalla työeläkekortilla. Yli 65-vuotiailla alennuksen saamiseksi riittää yleensä henkilöllisyystodistus.

Alle 65-vuotiaalle täyden kansaneläkkeen saajalle Kela lähettää kansaneläkkeensaajan kortin ilman eri pyyntöä. Kortilla yhdessä kuvallisen henkilötodistuksen kanssa voi saada mm. VR:n, Matkahuollon ja Finnairin matka-alennuksia.

Tarkista alennuksen ehdot lipputoimistoista tai verkkopalveluista. Jos ostat lipun etukäteen verkkopalvelusta, todistat oikeutesi alennukseen samalla, kun esität matkalippusi kulkuneuvossa.

Voit saada alennusta myös kotikuntasi palveluista, kuten liikuntapalveluista. Monet kulttuurilaitokset, kuten teatterit ja taidemuseot, antavat eläkeläisalennuksen. Myös yrityksiltä (esim. hotelleilta) kannattaa kysyä eläkeläisalennuksista.

Lähde: Kela https://www.kela.fi/elakelainen-ja-alennukset

 

Matkahuolto

Alennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Lähde: https://www.matkahuolto.fi/alennukset

 

HSL: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/elakelaiset

 

VR: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/elakelaiset

 

Finnairin muistilista eläkeläismatkustajille:

https://www.finnair.com/fi/fi/information-services/before-the-flight/special-services-health/elderly-passengers