Ensimmäinen Rohkeasti eläkkeelle -kurssi järjestettiin Espoon Tapiolassa

Ensimmäinen Rohkeasti eläkkeelle -kurssi järjestettiin Espoon Tapiolassa

Teksti: Timo Vuori
Kuvat: Timo Vuori ja Henri Kontkin
Kirjoitus on julkaistu Patina-lehden numerossa 5/2019
 

Rohkeasti seniori -hankkeen ensimmäinen Rohkeasti eläkkeelle -kurssi järjestettiin Espoon Tapiolan Markkinointi-instituutin tiloissa maanantaina 7.10. ja keskiviikkona 9.10.

Puhujina kurssilla olivat professori Jorma Uotinen, työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen ja Olarin senioriyhdistyksen puheenjohtaja Päiviö Salo. Teemoina kurssilla oli mm. muutoksen kokeminen ja mahdollisuudet uudessa elämänvaiheessa sekä vapaaehtoistoiminta harrastuksena.

Innostavien puhujien lisäksi kurssilaiset osallistuivat aktiivisesti keskusteluun ja aiheiden käsittelyyn. Kokemusten jakamista mm. eläkkeelle siirtymisestä ja merkityksellisyyden tuntemisesta.

Eläkkeellä oleminen ei ole pelkästään lomailua, vaan hyvä arki muodostuu mielekkäästä tekemisestä. Uuden elämänvaiheen varalta on hyvä olla lista asioista, jotka ovat itselle tärkeitä tai joita haluaa kokeilla. Yksi kurssin aikana esille noussut näkökulma oli nuoruuden haaveet ja unelmat, jotka työvuosien aikana ovat ehkä jääneet toteuttamatta, mutta joita voi toteuttaa eläkkeellä ollessa.

Rohkeasti eläkkeelle -kursseja järjestetään syksyn aikana Espoon Tapiolan lisäksi Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Oulussa. Ensi vuonna kursseja järjestetään kaikissa senioriliiton piireissä.