Rohkeasti seniori -hanke ja Jorma Uotinen näkyvästi mukana Elä & Nauti – Tykkää & Tuhulaa -messuilla

Rohkeasti seniori -hanke ja Jorma Uotinen näkyvästi mukana Elä & Nauti – Tykkää & Tuhulaa -messuilla

Oulun seniorit osallistuivat Elä & Nauti – Tykkää & Tuhulaa -messuille 14.–15.9. Rohkeasti seniori -hanke oli kyseisen viikonlopun aikana näkyvästi esillä messuilla.

Teksti ja kuvat: Timo Vuori
Teksti on julkaistu Patina-lehden numerossa 5/2019

Istumapaikatkaan eivät riittäneet Runway-lavan edessä, kun professori Jorma Uotinen kertoi elämänvaiheistaan ja urastaan osana Rohkeasti Seniori -hankkeen messuläsnäoloa lauantaina 14.9. Hersyvän naurun ja huumorin saattelema elämäntarina sai hymyn nousemaan monien Uotista kuuntelemaan tulleiden huulille.

Rohkeasti seniori -hengessä Uotinen kannusti kohtaamaan erilaisia haasteita ja elämänvaiheita, uskallusta kokeilla. Hän korostikin, ettei kaikki aina mene suunnitellusti, mutta sekin on osa elämää.

Uotinen oli lauantaina myös hankkeen pisteellä tapaamassa ihmisiä ja jakamassa muun muassa esitteitä hankkeesta kiinnostuneille messuvieraille. Uotinen säteili energisyyttään ja positiivisuuttaan oululaisille messuvieraille, ja toimi siten hankkeen tavoitteille erinomaisena näkyvyyden tuojana.

Rohkeasti Seniori -messupisteen ympärillä kävikin viikonlopun aikana kova kuhina. Yhteiskuva Jorma Uotisen kanssa sekä mukaan annettu esite toimivat tehokkaana markkinointikeinona hankkeen sanoman jakamiseen – ”Tule mukaan, älä jää yksin”. Esitteitä jaettiin hankkeesta kiinnostuneille satapäin, ja etenkin juuri hankkeen varsinaista kohderyhmää tavoitettiin messujen aikana runsaasti.

Messuläsnäolo oli hyvä esimerkki matalan kynnyksen tilaisuuksien tärkeydestä ja aidosta mahdollisuudesta tavoittaa ihmisiä suuremmissa yleisötapahtumissa. Rohkeasti Seniori -hankekoordinaattori Timo Vuori oli itse myös paikalla toisena messupäivänä, ja hänenkin mukaansa tapahtuma oli kaikkiaan onnistunut ja vaikuttava.