Rohkeasti seniori -hanke mukana Varsinais-Suomen piirin risteilyllä

Rohkeasti seniori -hanke mukana Varsinais-Suomen piirin risteilyllä

Teksti ja kuvat: Timo Vuori
Kirjoitus on julkaistu Patina-lehden numerossa 5/2019
 

Varsinais-Suomen senioripiiri järjesti päivän mittaisen syysristeilyn Turusta Maarianhaminaan ja takaisin Turkuun torstaina 26.9. Risteilyn kantavana teemana oli Rohkeasti seniori -hanke.

Risteilyn tavoitteena oli edistää Rohkeasti seniori -hankkeen tunnettuutta Varsinais-Suomen vapaaehtoisten keskuudessa. Vapaaehtoisilla on tärkeä tehtävä Rohkeasti seniori -hankkeen kohderyhmän tavoittamisessa. Hanke tavoittelee ihmisiä, joille eläkkeelle siirtyminen on ajankohtaista, ja joita uusi elämänvaihe mietityttää.

Varsinais-Suomen senioriaktiivien lisäksi risteilyllä oli mukana useita aiheesta kiinnostuneita, jotka eivät ole jäseniä. Joukossa oli heitäkin, joille eläkkeelle siirtyminen on ajankohtaista.

Risteilyllä kuultiin hankekoordinaattori Timo Vuoren selostus Rohkeasti seniori -hankkeen keskeisistä tavoitteista, ajankohtaisista tapahtumista ja suunnitelmista vuodelle 2020.

Muita puhujia olivat työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen, diakoni Marita Heinonen ja luontokuvaaja Jaakko Ruola.

Keskeisiä teemoja Pylkkäsen ja Heinosen puheenvuoroissa olivat oman identiteetin ja mielekkään arjen rakentaminen uudessa elämänvaiheessa, kuten eläkkeelle siirryttäessä. Ikä ei ole este kokeilla uusia asioita tai aloittaa uusi harrastus. Teemat herättivät kiinnostusta ja vilkasta keskustelua yleisössä.